New York

Als je wordt gevraagd om mee naar New York te gaan kun je natuurlijk geen nee zeggen! Dit overkwam mij in 2013, toen vriendin Christel vroeg of ik mee naar New York ging. De bedoeling was eigenlijk dat Christel met een ander vriendinnetje zou gaan, maar helaas door ziekte kon zij niet meer mee op reis. Christel wilde uiteraard nog steeds super graag gaan, en kon haar reis omboeken, en ik mocht mee!!:)

 

WAT TE DOEN?

 

New York is zo’n mega leuke stad, deze moet op je bucketlist staan! De chaos, de hoge gebouwen, Central Park, de gele taxi’s, de immens grote winkels, de herkenningen van TV, ALLES! Je moet het een keer gezien hebben met je eigen ogen!

– Het vrijheidsbeeld; erg cliche, maar je moet het eens gezien hebben. Tip: neem de veerboot die naar de overkant gaat van het water, deze is namelijk gratis en je komt zo ook heel dicht bij het vrijheidsbeeld.

– Wie van de meiden is er nu geen Sex and the City fan (geweest)?? In de wijk Greenwich Village in de straat Perry Street nummer 64, is het welbekende appartement van Carrie Bradshaw te bezichtigen. Of tenminste haar voordeur met het leuke trappetje.

Appartement Carrie Bradshaw SATC, NY 2013

– High line; verlaten spoorweg wat getransformeerd is in een verhoogd stadspark. In de wijk Chelsea, aan de Lower West Side van Manhattan, op de hoek van Gansevoort en Washington Street in het zuiden.

– Empire State Building of Rockefeller Center? Beiden een pracht uitzicht, maar kies er 1, naar beiden gaan is zonde. Persoonlijk kies ik Rockefeller Center, dit omdat het tussen Central Park en Empire State Building ligt (voor mooi uitzicht aan beiden kanten). En 2: omdat het Empire State Building rondom bedekt is met hekwerk, en we willen natuurlijk wel een mooie foto maken van het uitzicht.

Vanaf Rockefeller Center, NY 2013

– Central Park; heerlijk park om door heen te wandelen. Immens groot, wat het leuk maakt om met paard en wagen door het park te gaan.
– Skyline bezichtigen op de Brooklyn Bridge.
– Chelsea Market

 

WAAR TE ETEN?

 

Diner:
– The Park
118, 10th Avenue
– TAO Restaurant Uptown €€€
42 East 58th Street
– STK rooftop
26, Little West 12th Street
– Shake Shack; voor de beste burgers in town!

 

Rooftop Bars:
– Gansevoort Hotel, Meatpacking
18, 9th Avenue
– Standard Hotel, the highline
848, Washington Street
– Sixty Soho Hotel
60, Thompson Street

 

Must-do:
– Wandelen over de High Line
– Cupcakes eten bij Magnolia Bakery
6th Avenue + East 42nd Street + Bleecker Street 401
– Bezoek een musical

 

Tips van Lindanieuws:
https://www.lindanieuws.nl/reizen/7-toptips-citytrip-new-york-moet-even-ergens-opslaan/

Terug naar boven